Ingredienser
150 g tranbär, torkade
0,5 dl blåbärsglögg, (Blossa)
200 g smör, rumsvarmt
3 dl råsocker strö
4 st ägg
1 dl blåbär, torkade
1 dl kokoschips
1 msk kanel
2 tsk kardemumma, mald
1 tsk ingefära, mald
1 st citron, rivet skal
3,5 dl vetemjöl, (210 g)
0,5 tsk bakpulver
Garnering:
3 dl florsocker
2 msk citron, pressad
1 dl kokoschips
Tillagning
Kokoschips, torkade tranbär och blåbär hittar du bland annat i hälsokostbutiken.
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter. Blanda tranbär och glögg, låt stå 2-3 min.
3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
4. Blanda i blåbär, kokoschips, tranbären i glögg, kryddor och citronskal. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
5. Grädda på galler i bottnen av ugnen ca 1 timme tills kakan är färdig, prova med en sticka. Låt kallna.
6. Rör ihop florsocker och citronsaft. Häll det över kakan, strössla över kokoschips och låt stelna.
Måndag 14 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar