Ingredienser
Antal portioner 10
Inläggningssill (fpk) 3,0 filéer
Potatis (kokt) 2,0 styck
Äpple (helst rött) 1,0 styck
Ättiksgurka 1,0 styck
Gul lök (hackad) 3,0 msk
Gräddfil 1,5 dl
Rödbetsspad 2,0 msk
Rödbetor (inlagda) 2,0 dl
Tillbehör:
Ägg 3,0 styck
Dill till garnering
Tillagning
Skala och koka potatisen halvfast. Hårdkoka ägg (10 minuter). Spola i kallt vatten och låt dem svalna.
Skala äpple och skär sill, äpple, potatis, gurka och rödbetor i små tärningar. Blanda gräddfil med rödbetsspad och smaksätt med salt och peppar. Blanda sedan ner tärningarna i gräddfilen.
Stjälp upp sillsalladen i en skål. Skala äggen och dela dem på mitten. Dekorera med ägghalvor och dill.
Tillagning
Skala och koka potatisen halvfast. Hårdkoka ägg (10 minuter). Spola i kallt vatten och låt dem svalna.
Skala äpple och skär sill, äpple, potatis, gurka och rödbetor i små tärningar. Blanda gräddfil med rödbetsspad och smaksätt med salt och peppar. Blanda sedan ner tärningarna i gräddfilen.
Stjälp upp sillsalladen i en skål. Skala äggen och dela dem på mitten. Dekorera med ägghalvor och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar