Ingredienser
Antal portioner 4
Sill/strömming (filéer) 600,0 gram
Ättikslag:
Vatten 3,0 dl
Ättikssprit 1,0 dl
Salt 1,0 msk
Strösocker 2,0 dl
Kryddpepparkorn 12,0 styck
Lagerblad 2,0 blad
Morot 1,0 styck
Rödlök 1,0 styck
Dill 1,0 knippe
Tillagning
Rensa och skölj sillen.
Koka upp lagen. Låt svalna. Häll sedan över kall lag över fisken.
Låt sillen ligga i lagen tills köttet är vitt cirka 4-6 timmar innan den kan serveras beroende på storleken på sillen.
Om man vill ha en annan smaksättning på sillen så låter man den rinna av i ett durkslag när den är klar.
Rensa sillen från skinnet och blanda till en sås som sillen ska smaksättas med.
Tillagning
Rensa och skölj sillen.
Koka upp lagen. Låt svalna. Häll sedan över kall lag över fisken.
Låt sillen ligga i lagen tills köttet är vitt cirka 4-6 timmar innan den kan serveras beroende på storleken på sillen.
Om man vill ha en annan smaksättning på sillen så låter man den rinna av i ett durkslag när den är klar.
Rensa sillen från skinnet och blanda till en sås som sillen ska smaksättas med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar