Ingredienser 8 personer
4 st humrar, kokta
8 st blad bladguld
Pepparrotssmör
75 g smör, rumsvarmt
3 msk dill, hackad
4 msk pepparrot, riven
1 st citron, rivet skal och 1 msk saft
1 krm cayennepeppar
1,5 msk ströbröd
Hummerjuice
2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
0,5 dl hummerfond, koncentrerad
3 dl vatten
0,5 st apelsin, rivet skal och saft
0,5 st citron, rivet skal och saft
0,5 msk balsamvinäger
0,5 msk mörk sirap
0,5 msk strösocker
0,5 msk maizena, majsstärkelse
1 msk smör, rumsvarmt
Sallad med Citronette
1 tsk honung, flytande
1 msk citron, pressad
2 msk olivolja
1 krm salt
0,5 krm svarpeppar, nymald
75 g salladsmix, blandad späd
Tillagning
Bladguld finns bl a hos Panduro. Lyft upp guldet med en tunn pensel och lägg det på klon.
1. Hummerjuice: Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i smör i en kastrull. Häll på hummerfond och vatten. Koka upp och låt koka tills
2 dl återstår. Tillsätt apelsin- och citronskal och -saft, vinäger, sirap och socker. Koka upp.
2. Sila skyn och red med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten. Vispa i smör. Mixa skyn med mixerstav precis före servering.
3. Smör: Sätt ugnen på 225°. Blanda alla ingredienser till pepparrotssmöret utom ströbrödet.
4. Dela humrarna på längden och ta bort strängen. Knäck klorna och lägg hummern på en plåt med bakplåtspapper. Fördela smöret på hummerhalvorna och strö över ströbröd.
5. Sallad: Vispa ihop alla ingredienser till dressingen.
6. Tillaga hummern mitt i ugnen ca 20 min. Ta hummern ur ugnen och lägg eventuellt bladguld på klorna.
7. Blanda salladen med citronetten. Lägg upp hummern på varma tallrikar. Ringla hummerjuice runt om och toppa med salladen.
Måndag 14 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar