INGREDIENSER:
Antal portioner 4
4, styck Potatis
250,0 gram Majskorn (burk)
3 dl Apelsinjuice
1 msk Kycklingfond (konc)
Salt & peppar
Antal portioner 4
4, styck Potatis
250,0 gram Majskorn (burk)
3 dl Apelsinjuice
1 msk Kycklingfond (konc)
Salt & peppar
Matfett till stekning
Tillbehör:
Grönsallad
Olivolja
Tillbehör:
Grönsallad
Olivolja
Potatis: Tvätta och skrubba ren potatisen.Skär potatisen med skal i klyftor.Koka upp vatten och koka potatisen 4 min.Ta ur potatisen och lägg dem i en stor smörad ugnssäker form eller på ugnsplåt (med plats även för kycklingen).
Kyckling: Sätt ugnen på 180ºC. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och bryn kycklingen vackert brun runt om. Lägg över i formen på potatisen. Häll över stekfettet.
Ugnslaga: Tillsätt fond och apelsinjuice i formen och sätt in i ugn i 35-45 minuter (skär intill låret och se till att köttet inte längre är rött). Häll över majs de sista 10 minuterna.
Sallad: Förbered under tiden sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar