Ingredienser Småpajer 10
Vetemjöl 8,5 dl
Smör 250,0 gram
Ägg 2,0 styck
Strösocker 0,2 dl
Salt 0,5 tsk
Vatten (kallt) 0,8 dl
Fyllning:
Mörk choklad 200,0 gram
Mjölk 0,8 dl
Grädde 1,2 dl
Ägg 1,0 styck
Tillagning:
Tillagning:
Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Plasta in. Ställ i kyl i minst 30 minuter.
Kavla ut tunt. Klä portionsformar. Ställ i kyl cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C. Sätt in pajskalen i 8-10 minuter.
Sänk ugnen till 90°C.
Bryt ner choklad i en skål. Koka upp mjölk och grädde. Slå över chokladen och rör slätt med stavmixer. Låt svalna till cirka 35°C. Rör i ägg. Fyll pajskalen.
Baka i ugnen cirka 20 minuter tills fyllningen stannat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar