Ingredienser Antal portioner 4
Köttfärs (blandfärs) 500,0 gram
Smördegsplatta (17x8) 4,0 styck
Gul lök 1,5 styck
Krossade tomater 400,0 gram
Crème fraiche 1,0 dl
Taco spicemix 1,0 msk
Matfett till stekning 1,0 msk
Salt & peppar
Ugnsform med 5 cm kant
Tillagning
Låt smördegen bli rumsvarm.
Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Picka degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, cirka 3 minuter.
Bryn köttfärs i matfett i en panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. Lägg över i kastrullen.
Tillsätt tomater och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med kryddor. Rör om då och då.
Ta ut formen ur kylskåpet och häll köttfärsröran i formen. Grädda mitt i ugn i 20-25 minuter.
Låt smördegen bli rumsvarm.
Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Picka degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, cirka 3 minuter.
Bryn köttfärs i matfett i en panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. Lägg över i kastrullen.
Tillsätt tomater och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med kryddor. Rör om då och då.
Ta ut formen ur kylskåpet och häll köttfärsröran i formen. Grädda mitt i ugn i 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar