Ingredienser
400 gram biff eller kycklingfilé
olja, att pensla på
4 st paprika, i olika färger
2 st röd lök(ar), små
Chimichurri
1 kruka(or) koriander
1 kruka(or) mynta
1 st röd lök(ar)
0,5 dl inlagda jalapeños, (eller mindre - med de här måtten blir salsan riktigt stark)
1 st limefrukt(er), (eller 2 om du vill)
0,5 dl olivolja, mild
Servera med
gräddfil
tortillabröd
avokado
Tillagning
1. Förbered chimichurrin: Skölj örterna, finhacka dem och lägg i en skål. Finhackad lök och jalapeños och blanda med örterna. Tillsätt skal och saft från limen och olivolja. Ställ svalt.
2. Putsa biffen och/eller kycklingen. Dela eventuellt kycklingfilén i två tunnare filéer, så går tillagningen snabbare.
3. Salta, peppra och stek köttet och kycklingen. Skär paprikan i stora bitar och klyfta löken. Stek grönsakerna tillsammans på hög värme.
(Vill du grilla, pensla kött och kyckling med olja och lägg på varm grill. Trä lök och paprika på spett, pensla med olja och grilla)
4. Skär upp köttet och lägg upp med de grillade grönsakerna på tallrikar. Servera med chimichurri och tillbehören.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar