4 portioner
Tillagningstid: 35 min.
500 g utskuren biff i tunna skivor
matolja till stekning
salt och peppar
1 gul lök, skivad
1 rödlök, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
1/2 –1 chili, skivad
1/2 msk riven ingefära
1 dl japansk soja
10–12 cocktailtomater, delade
3 strimlade salladslökar
kokt jasminris till servering
Tillagningstid: 35 min.
500 g utskuren biff i tunna skivor
matolja till stekning
salt och peppar
1 gul lök, skivad
1 rödlök, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
1/2 –1 chili, skivad
1/2 msk riven ingefära
1 dl japansk soja
10–12 cocktailtomater, delade
3 strimlade salladslökar
kokt jasminris till servering
Gör så här:
Dela köttskivorna på längden till breda strimlor. Stek dem i het panna med olja, salta och peppra, lägg upp på fat. Sänk värmen något, häll lite ny olja i stekpannan och fräs löksorterna (ej salladslök) och chilin i några minuter. Tillsätt ingefära och soja, låt koka upp. Vänd ner kött, tomater och salladslök. Låt det bli riktigt varmt och servera med nykokt jasminris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar