4 personer
Tillagningstid: 30 min.
2 1/2 dl gröna linser, sköljda
1 gul lök, hackad
2 morötter i bitar
2 små paprikor, tärnade
2 msk rapsolja
1 tsk timjan
2 lagerblad,
1 liter grönsaksbuljong
salt och peppar
1 dl creme fraiche
1/2 dl dijonnaise
(eller 2 msk skånsk senap)
hackad persilja
Tillagningstid: 30 min.
2 1/2 dl gröna linser, sköljda
1 gul lök, hackad
2 morötter i bitar
2 små paprikor, tärnade
2 msk rapsolja
1 tsk timjan
2 lagerblad,
1 liter grönsaksbuljong
salt och peppar
1 dl creme fraiche
1/2 dl dijonnaise
(eller 2 msk skånsk senap)
hackad persilja
Gör så här:
1. Lägg linserna i blöt på morgonen om du kan, det förkortar koktiden.
2. Fräs grönsakerna i oljan, lägg i linserna, timjan och lagerblad och häll på buljongen. Koka tills linserna är mjuka, tar 15 minuter för blötlagda och 25–30 för torra.
3. Rör ihop creme fraiche och dijonnaise. Smaka av soppan med salt och peppar. Strö över lite hackad persilja och servera med senapsklick och ett gott bröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar