Portioner: 4
6 potatisar
200 g kålrot
3 morötter
1 liten purjolök
400 g falukorv (max 18 % fett)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn salt
matyoghurt
dijonsenap.
Gör så här:
1. Skala och ansa potatisar, kålrot, morötter och purjolök. Skär grönsakerna och falukorv i bitar. 2. Koka upp vatten och smula ner grönsaksbuljongtärning. Tillsätt lagerblad, och kryddpepparkorn. Lägg ner grönsakerna och låt koka 8-10 minuter.
3. Lägg ner purjolök och korv. Låt det koka ytterligare 2-3 min. Smaka av med salt. Blanda matyoghurt med dijonsenap. Servera senapsyoghurten till grytan.För alla:Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven och buljongen.
I övrigt är rätten gluten- och äggfri.
Laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar