Portioner: 4
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 potatisar
1 paprika
400 g köttfärs
1 msk olja
1 1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk hela kardemummakärnor salt och peppar
1 smulad köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
6 dl vatten
bladpersilja
yoghurt
bröd.
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlöksklyftor. Skala, ansa och skär potatisar och paprika i tärningar. 2. Bryn köttfärs i olja i en gryta. Krydda med malen kanel, hela kardemummakärnor stötta, salt och peppar. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med 2–3 min. Tillsätt smulad köttbuljongtärning. 3. Häll över krossade tomater och vatten. Rör om och låt koka upp. Rör i potatis och paprika låt soppan koka under lock ca 20 min.
4. Rör ner strimlad bladpersilja. Servera soppan med yoghurt och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar