4 st fryst kycklingklubba,
2 msk olivolja, ca, som avslutning
1 st zucchini, ca 200 g
2 st röd lök, i klyftor
2 st röd paprika, i bitar
3 st morötter, i bitar
4 st potatisar, medelstora (kan uteslutas)
15 st svarta oliver,
2 msk olivolja, ca, som avslutning
1 st zucchini, ca 200 g
2 st röd lök, i klyftor
2 st röd paprika, i bitar
3 st morötter, i bitar
4 st potatisar, medelstora (kan uteslutas)
15 st svarta oliver,
ca 8 st vitlöksklyftor, skalade
2 tsk flingsalt, knappt
svartpeppar från kvarn
1 msk torkad timjan
2 tsk rosmarin, torkade
3 dl vitt vin, torrt,
2 tsk flingsalt, knappt
svartpeppar från kvarn
1 msk torkad timjan
2 tsk rosmarin, torkade
3 dl vitt vin, torrt,
ca 2 msk olivolja,
som avslutning rosmarin, eller timjan, några kvistar
Gör så här:
1. Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, zucchini och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!)så skala den och skär i båtar på längden.
1. Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, zucchini och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!)så skala den och skär i båtar på längden.
2. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja. Sätt in i 200 grader 50–60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet.'
3. Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad med smulad chèvre och rostade pinjenötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar