Ingredienser
Botten:
200 g
digistivekex
75 g smör
Fyllning:
200 g vit choklad
300 g philadelphiaost
2,5 dl kesella
1 dl strösocker
3 st ägg
2 tsk citronskal, rivet
Garnering:
4 dl crème fraiche
2 tsk äkta vaniljsocker
2-3 dl färska blåbär
små tagetesblommor
Tillagning
En klassisk cheesecake med den rätta krämigheten och en suverän kombination av vit choklad, blåbär och citron.
1. Sätt ugnen på 175 °. Smula kexen fint i en bunke och smält smöret. Blanda samman och pressa smulorna i botten av en 24 cm form med löstagbar kant.
2. Grädda botten mitt i ugnen 10 min. Låt svalna. Sänk sedan värmen till 150 °.
3. Fyllning: Smält den vita chokladen.
4. Vispa samman ost, kesella och socker. Rör ner ägg, citronskal, och smält choklad.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35–40 min. Kakan skall precis ha stelnat i mitten. Låt kallna.
6. Vispa creme fraiche med elvisp tills det blir en bredbar kräm. Rör ner vaniljsockret. Bred den över kakan. Garnera med blåbär och ätbara blommor.
Måndag 14 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar