Ingredienser 4 port. (ca 45 min.)
Grönsakspuré
1 st blomkålshuvud
1 st broccolibukett
0,5 dl crème fraiche
salt och peppar
Köttfärsbiffar
1 st gul lök
1 st morot
400 gram nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl crème fraiche
2 msk smör
Till servering
sallad, blandad grön, t ex rucola och maché
1 knippa gräslök, färsk
1 st blomkålshuvud
1 st broccolibukett
0,5 dl crème fraiche
salt och peppar
Köttfärsbiffar
1 st gul lök
1 st morot
400 gram nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl crème fraiche
2 msk smör
Till servering
sallad, blandad grön, t ex rucola och maché
1 knippa gräslök, färsk
Tillagning:
1. Dela blomkålshuvuet och broccolin i buketter och koka tills de blir mjuka, det tar cirka 5 minuter. Häll av det mesta vattnet, spara lite att mixa med. Mixa grönsakerna med lite av kokspadet med mixerstav eller i mixer. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
2. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och crème fraiche till len jämn smet. Forma åtta avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna, 3 - 4 minuter på varje sida.
3. Servera biffarna med mos och grönsallad. Toppa grönsakspurén med klippt gräslök.
Att göra blomkåls- och broccolipuré i stället för potatismos är inte bara gott utan även ett steg till en bättre hälsa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar