Ingredienser
Sats (à 40 hjärtan) 40
2,0 dl Crème fraiche
100,0 gram Tångkaviar (svart)
100,0 gram el. stenbitsrom
500,0 gram Räkor (oskalade)
Dill
Våfflor:
100,0 gram Smör
4,0 dl Mjölk
3,0 dl Vetemjöl
1,0 tsk Bakpulver
Smör till gräddning
Sats (à 40 hjärtan) 40
2,0 dl Crème fraiche
100,0 gram Tångkaviar (svart)
100,0 gram el. stenbitsrom
500,0 gram Räkor (oskalade)
Dill
Våfflor:
100,0 gram Smör
4,0 dl Mjölk
3,0 dl Vetemjöl
1,0 tsk Bakpulver
Smör till gräddning
Tillagning
Smält matfett och låt det svalna.
Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt hälften av mjölken under omröring till en jämn smet.
Rör ner resten av mjölken, samt det avsvalnade matfettet.
Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett.
Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den.Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg på galler.
Skala räkor.
Blanda crème fraiche med kaviar.
Lägg en klick romröra på varje hjärta. Toppa med räkor.
Garnera med dill.
Smält matfett och låt det svalna.
Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt hälften av mjölken under omröring till en jämn smet.
Rör ner resten av mjölken, samt det avsvalnade matfettet.
Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett.
Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den.Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg på galler.
Skala räkor.
Blanda crème fraiche med kaviar.
Lägg en klick romröra på varje hjärta. Toppa med räkor.
Garnera med dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar