ca 30 min.
4-6 portioner
500 g chorizo eller annan kryddig korv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandade rotfrukter t ex morötter, palsternacka och rotselleri
1 msk smör eller margarin
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver gärna stark
0,5 dl chilisås
hackad persilja
Gör så här
Skär korven i knubbiga bitar. Stek ev korvbitarna i en stekpanna med lite smör eller margarin så att de får stekyta. Skala och hacka löken. Skala och skär rotfrukterna i bitar eller skivor. Smält smör eller margarin i en gryta och fräs lök och rotfrukter några minuter utan att de tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, kryddor och chilisås. Koka upp och sjud under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, ca 15 min. Lägg i korven och låt allt koka upp. Smaka av och strö över hackad persilja.
Skär korven i knubbiga bitar. Stek ev korvbitarna i en stekpanna med lite smör eller margarin så att de får stekyta. Skala och hacka löken. Skala och skär rotfrukterna i bitar eller skivor. Smält smör eller margarin i en gryta och fräs lök och rotfrukter några minuter utan att de tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, kryddor och chilisås. Koka upp och sjud under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, ca 15 min. Lägg i korven och låt allt koka upp. Smaka av och strö över hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar