Ingredienser:
Barbarekyckling
4 st kycklingbröst á 130 g
1 tsk svartpeppar
½ tsk citronpeppar
½ tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
½ tsk curry
½ tsk chilipeppar
½ tsk koriander
½ tsk ingefära
½ tsk vitlökspulver
½ krm muskotnöt
½ tsk kryddpeppar
1 tsk salt
Couscous:
5 dl couscous
3 dlvatten
½ dl rapsolja, neutral
1 msk citronsaft
1krm svartpeppar
150 g mango, tärnad, fryst
100 g morötter, strimlade
100 g rödlök, finhackad
Gör så här:
Barbarekyckling
Mixa alla kryddorna och gnid i kycklingfiléerna med blandningen. Stek kycklingen på båda sidor så de får färg. Lägg dem sedan på bleck som är oljade. Baka i ugn på 120o C till en innertemperatur på 70o C (de eftergår 2-3o).
Couscous
Koka upp vatten med salt, svartpeppar och rapsolja. Tillsätt couscous och rör runt. Lägg upp på ett bleck och rör så det inte klumpar sig. Vänd i de övriga ingredienserna och smaksätt med citronsaft.
150 g mango, tärnad, fryst
100 g morötter, strimlade
100 g rödlök, finhackad
Gör så här:
Barbarekyckling
Mixa alla kryddorna och gnid i kycklingfiléerna med blandningen. Stek kycklingen på båda sidor så de får färg. Lägg dem sedan på bleck som är oljade. Baka i ugn på 120o C till en innertemperatur på 70o C (de eftergår 2-3o).
Couscous
Koka upp vatten med salt, svartpeppar och rapsolja. Tillsätt couscous och rör runt. Lägg upp på ett bleck och rör så det inte klumpar sig. Vänd i de övriga ingredienserna och smaksätt med citronsaft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar