Ingredienser
Antal portioner 8
1,5 kilo Lammstek (benfri)
2,0 klyftor Vitlök
1,0 msk Timjan
Antal portioner 8
1,5 kilo Lammstek (benfri)
2,0 klyftor Vitlök
1,0 msk Timjan
1,0 msk Rosmarin
Salt & peppar
Olivolja
Salt & peppar
Olivolja
Tillagning
Förbered: Sätt ugnen till 175°C.Skala och hacka vitlök.Hacka timjan och rosmarin om färsk.
Blanda timjan, rosmarin, vitlök, salt och peppar med olivolja och gnid in på köttet. Lägg steken i en ugnsfast form. Stick en kötttermometer i köttets tjockaste del.
Ugnslaga: Sätt in köttet i ugnen. Tidsåtgång cirka 30 min per kilo kött. Lammsteken är klar när innetemperaturen i köttet visar 55-65°C, beroende på om man vill ha den blodig eller genomstekt.
Låt vila i 10-20 minuter, så blodar den inte.
Förbered: Sätt ugnen till 175°C.Skala och hacka vitlök.Hacka timjan och rosmarin om färsk.
Blanda timjan, rosmarin, vitlök, salt och peppar med olivolja och gnid in på köttet. Lägg steken i en ugnsfast form. Stick en kötttermometer i köttets tjockaste del.
Ugnslaga: Sätt in köttet i ugnen. Tidsåtgång cirka 30 min per kilo kött. Lammsteken är klar när innetemperaturen i köttet visar 55-65°C, beroende på om man vill ha den blodig eller genomstekt.
Låt vila i 10-20 minuter, så blodar den inte.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar