Ingredienser 4 port (ca 30 min.)
400 gram kycklingfärs
1 dl grädde
1 st salladslök
1 st ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
Salsa
1 st mango, mogen
1 st röd paprika
2 msk rapsolja
1 tsk sambal oelek
1 msk mynta, hackad
2 msk granatäpplekärnor
Servera med
salladsblad, stora
avocado(s), i skivor
limeklyftor
Tillagning:
1. Hacka salladslöken. Arbeta ihop färs, grädde, lök, ägg, salt och peppar till en smidig färs. Forma dem till 8 burgare och lägg på en oljad skärbräda.
2. Skala kärna ur och finhacka mangon. Kärna ur och finhacka paprikan. Blanda med olja, sambal oelek och mynta.
Garnera med granatäpplekärnor
3. Smörstek burgarna över medelvärme ca 4 min på varje sida. Servera burgarna på salladsblad. Toppa med avokado, salsa och lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar