Ingredienser
Antal portioner 4.
600,0 gram Rökt fläsk (el. rimmat)
Vit löksås:
2,0 styck Gul lök
2,5 msk Vetemjöl
5,0 dl Mjölk
1,0 tsk Soja (kinesisk)
Matfett till stekning
Salt & peppar
Tillbehör:
0,8 kilo Potatis
Vit löksås:
2,0 styck Gul lök
2,5 msk Vetemjöl
5,0 dl Mjölk
1,0 tsk Soja (kinesisk)
Matfett till stekning
Salt & peppar
Tillbehör:
0,8 kilo Potatis
3,0 styck Morot
Tillagning
Skala potatis och koka i lättsaltat vatten.
Skala och grovriv morot. Serveras rå.
Löksås: Skala och finhacka lök. Fräs löken mjuk och glansig i matfett på medelvärme i ca 5 minuter i en stekkastrull.
Vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk. Färgsätt med lite soja. Salta och peppra. Sänk värmen och låt småkoka under lock i 5-10 minuter. Rör om.
Stek fläsket på medelhög värme i några minuter på var sida tills fläsket fått önskad färg och knaprighet.
Tillagning
Skala potatis och koka i lättsaltat vatten.
Skala och grovriv morot. Serveras rå.
Löksås: Skala och finhacka lök. Fräs löken mjuk och glansig i matfett på medelvärme i ca 5 minuter i en stekkastrull.
Vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk. Färgsätt med lite soja. Salta och peppra. Sänk värmen och låt småkoka under lock i 5-10 minuter. Rör om.
Stek fläsket på medelhög värme i några minuter på var sida tills fläsket fått önskad färg och knaprighet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar