Ingredienser
Portioner 4
400,0 gram Vetemjöl
1,5 dl Strösocker
175,0 gram Smör
6,0 dl Mjölk
2,0 styck Ägg (ekologiska)
1,5 tsk Bakpulver
1,5 tsk Vaniljsocker
70,0 gram Babyspenat (färsk)
Tillagning
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölk och smält smör. Vispa ordentligt med en elvisp.
Blanda i babyspenaten med en mixerstav.
Låt smeten stå svalt cirka 30 minuter innan våfflorna ska gräddas. Smeten ska vara tjockflytande.
Grädda våfflorna och lägg dem gärna på ett galler. Våfflorna är som allra godast om de kan tas medan de ännu är varma.
Portioner 4
400,0 gram Vetemjöl
1,5 dl Strösocker
175,0 gram Smör
6,0 dl Mjölk
2,0 styck Ägg (ekologiska)
1,5 tsk Bakpulver
1,5 tsk Vaniljsocker
70,0 gram Babyspenat (färsk)
Tillagning
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölk och smält smör. Vispa ordentligt med en elvisp.
Blanda i babyspenaten med en mixerstav.
Låt smeten stå svalt cirka 30 minuter innan våfflorna ska gräddas. Smeten ska vara tjockflytande.
Grädda våfflorna och lägg dem gärna på ett galler. Våfflorna är som allra godast om de kan tas medan de ännu är varma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar