Ingredienser
Antal portioner 4
4,0 dl Bulgur (grovkrossad)
8,0 dl Vatten
4,0 klyftor Vitlök
1,0 styck Hönsbuljongtärning
4,0 styck Salladslök
4,0 dl Sötmandel
1,0 dl Russin
1,0 dl Russin (gröna)
8,0 styck Torkade aprikoser
300,0 gram Rökt tilltuggskorv
Olivolja
Salt & peppar
Tillagning:
Skala och skiva vitlök.Hacka aprikoserna.Skiva salladslök och korv.
Fräs vitlöken i en kastrull på medelvärme med lite matfett i ett par minuter.
Tillsätt vatten, bulgur och buljongtärning.Lättsalta. Låt sjuda på svag värme 10 min.Häll bort överflödigt vatten. Låt stå under lock och svälla i några minuter.
Rosta mandlar med skal i torr het panna med lite salt i några minuter.
Blanda ner mandlar, russin, aprikoser, salladslök och skivad korv i kastrullen. Smaka av med salt, peppar och lite olivolja.
Skala och skiva vitlök.Hacka aprikoserna.Skiva salladslök och korv.
Fräs vitlöken i en kastrull på medelvärme med lite matfett i ett par minuter.
Tillsätt vatten, bulgur och buljongtärning.Lättsalta. Låt sjuda på svag värme 10 min.Häll bort överflödigt vatten. Låt stå under lock och svälla i några minuter.
Rosta mandlar med skal i torr het panna med lite salt i några minuter.
Blanda ner mandlar, russin, aprikoser, salladslök och skivad korv i kastrullen. Smaka av med salt, peppar och lite olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar