250 g broccoli
100 g ost, riven och lagrad, västerbotten eller parmesan
1 st vitlöksklyfta, pressad
4 st kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
Sky:
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
Tillbehör:
ugnsstekta potatis- och rödlöksklyftor, körsbärstomater och smörstek
Tillagning
Kycklingfilén blir saftig av det vitlöksdoftande ost- och broccolitäcket som smälter ner över filén.
1. Skär bort stjälken på broccolin och dela broccoliblomman i buketter. Lägg ner dem i kokande lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och hacka broccolin smått. Blanda broccolin med ost och vitlök.
100 g ost, riven och lagrad, västerbotten eller parmesan
1 st vitlöksklyfta, pressad
4 st kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
Sky:
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
Tillbehör:
ugnsstekta potatis- och rödlöksklyftor, körsbärstomater och smörstek
Tillagning
Kycklingfilén blir saftig av det vitlöksdoftande ost- och broccolitäcket som smälter ner över filén.
1. Skär bort stjälken på broccolin och dela broccoliblomman i buketter. Lägg ner dem i kokande lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och hacka broccolin smått. Blanda broccolin med ost och vitlök.
2. Salta och peppra och bryn kycklingfiléerna till vacker färg i smör. Fördela broccoliblandningen ovanpå kycklingfiléerna och häll på vatten, grädde, soja och salt. Lägg på ett lock och låt dem sjuda ca 8 min under lock.
3. Servera filéerna med ugnsstekta potatis- och rödlöksklyftor, sky, körsbärstomater och stekt svamp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar