1 st lök, gul
2 st paprikor, röda
3 st bacon, skivor
8 st potatisar, kokta, medelstora (ca 600 g)
1 st kyckling, grillad
1,5 dl vatten
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 påse babyspenat, (80 g)
Tillagning
En mustig kycklinggryta smakar gott och värmer en kylig kväll.
1. Skala och grovhacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär baconskivorna i bitar. Skala eller borsta potatisen och skär den i klyftor. Skär kycklingen i 8-10 bitar.
2 st paprikor, röda
3 st bacon, skivor
8 st potatisar, kokta, medelstora (ca 600 g)
1 st kyckling, grillad
1,5 dl vatten
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 påse babyspenat, (80 g)
Tillagning
En mustig kycklinggryta smakar gott och värmer en kylig kväll.
1. Skala och grovhacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär baconskivorna i bitar. Skala eller borsta potatisen och skär den i klyftor. Skär kycklingen i 8-10 bitar.
2. Fräs lök, paprika och bacon i olja ca 5 min. Tillsätt potatis och tomatpuré och fräs under omrörning ca 2 min. Tillsätt vattnet och koka ca 2 min.
3. Blanda ner kycklingbitarna och koka ca 4 min. Krydda med salt och peppar.
Blanda i spenaten och servera
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar