Ingredienser
Antal portioner 4
450,0 gram Fläskfilé
2,0 styck Citrongräs
2,0 styck Salladslök
1,0 tsk Salt
2,0 klyftor Vitlök
1,0 styck Chilifrukt (röd)
2,0 tsk Svartpeppar (nymald)
1,0 tsk Farinsocker
2,0 msk Asiatisk fisksås
25,0 gram Jordnötter (osaltade)
Jordnötsolja
Tillbehör:
300,0 gram Risnudlar
Soja
Antal portioner 4
450,0 gram Fläskfilé
2,0 styck Citrongräs
2,0 styck Salladslök
1,0 tsk Salt
2,0 klyftor Vitlök
1,0 styck Chilifrukt (röd)
2,0 tsk Svartpeppar (nymald)
1,0 tsk Farinsocker
2,0 msk Asiatisk fisksås
25,0 gram Jordnötter (osaltade)
Jordnötsolja
Tillbehör:
300,0 gram Risnudlar
Soja
Tillagning
Skala av det torra yttre skalet på citrongräset och skiva den tjocka rotdelen. Ansa och skiva salladslök.
Skär bort hinnor på filén. Strimla köttet.Lägg köttet i en skål med salt, citrongräs och salladslök. Låt stå 30 minuter.
Skala och finhacka vitlök. Ansa/hacka chili.
Woka: Hetta upp (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner olja så att pannan blir tunt infettad. Tillsätt kött med tillbehör och stek i någon minut. Rör om då och då.
Tillsätt vitlök, chili och svartpeppar. Tillsätt socker, fisksås, och jordnötter. Blanda väl. Stek några minuter till.
Nudlar: Koka samtidigt upp vatten och lägg i nudlar. De är klara efter någon minut. Häll av vattnet.
Skala av det torra yttre skalet på citrongräset och skiva den tjocka rotdelen. Ansa och skiva salladslök.
Skär bort hinnor på filén. Strimla köttet.Lägg köttet i en skål med salt, citrongräs och salladslök. Låt stå 30 minuter.
Skala och finhacka vitlök. Ansa/hacka chili.
Woka: Hetta upp (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner olja så att pannan blir tunt infettad. Tillsätt kött med tillbehör och stek i någon minut. Rör om då och då.
Tillsätt vitlök, chili och svartpeppar. Tillsätt socker, fisksås, och jordnötter. Blanda väl. Stek några minuter till.
Nudlar: Koka samtidigt upp vatten och lägg i nudlar. De är klara efter någon minut. Häll av vattnet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar