Det här behövs för ca 18-10 skivor:
4 mogna avokador
7 blad gelatin
1 liten gul lök
1/2 dl majonnäs
3/4 dl creme fraiche
1/2-1 tsk fransk senap
2 tsk pressad citronsaft
ca 8-10 stora tunna skivor rökt lax
Tillbehör:
stenbitsrom
citron
blandad sallad
röd och gul tärnad paprika
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5-6 minuter. Skala och hacka löken.
2. Dela avokadon, tag ur kärnan och gröp ur fruktköttet. Lägg fruktköttet i en mixer eller matberedare tillsammans med hackad lök. Kör till en puré.
3. Tillsätt creme fraiche, majonnäs, senap och pressad citronsaft. Smaka av.
4. Krama ur vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta med någon msk vatten i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i avokadosmeten.
5. Klä en form ca 1,2 liter med plastfolie. Låt folien hänga över kanterna. Klä formen med laxskivor och häll i avokadosmeten. Vik över laxskivorna så den ser hel ut. Täck med plastfolien och ställ formen kallt minst 4 timmar.
6. Vänd upp avocadomoussen och tag bort folien. Skär försiktigt tjocka skivor och lägg dem på portionstallrikar. Garnera eventuellt som på bilden.
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5-6 minuter. Skala och hacka löken.
2. Dela avokadon, tag ur kärnan och gröp ur fruktköttet. Lägg fruktköttet i en mixer eller matberedare tillsammans med hackad lök. Kör till en puré.
3. Tillsätt creme fraiche, majonnäs, senap och pressad citronsaft. Smaka av.
4. Krama ur vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta med någon msk vatten i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i avokadosmeten.
5. Klä en form ca 1,2 liter med plastfolie. Låt folien hänga över kanterna. Klä formen med laxskivor och häll i avokadosmeten. Vik över laxskivorna så den ser hel ut. Täck med plastfolien och ställ formen kallt minst 4 timmar.
6. Vänd upp avocadomoussen och tag bort folien. Skär försiktigt tjocka skivor och lägg dem på portionstallrikar. Garnera eventuellt som på bilden.
En festlig början på vår middag, där moussen står klar i kylen och ska bara läggas upp strax innan den ska serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar