Ingredienser 2 person(er)
200 g kycklingfilé
75 g rotselleri
150 g morot
1 st gul lök,
1 msk flytande margarin,
1 st hönsbuljongtärning
2 dl äppeljuice, utspädd
1 tsk maizena majsstärkelse, + vatten
0,5 dl persilja, hackad
1 st äpple, rött, i tärningar
Tillbehör
300 g potatis, pressad
Tillagning
Äpple är både gott och dekorativt i maten och äppeljuice ger extra fruktsmak och syra åt den milda grytan.
1. Skala och tärna selleri och morot. Skala och klyfta löken.Dela kycklingfiléerna i 3 delar var.
2. Hetta upp fettet i en gryta. Fräs hastigt kyckling, selleri, morot och lök. Tillsätt buljongtärning och äppeljuice. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 min.
3. Blanda majsstärkelse med lite vatten. Rör ner i grytan och låt sjuda ytterligare någon minut under omrörning. Smaka eventuellt av med 1 krm salt.
4. Garnera med persilja och äpple.
Bjud pressad potatis till.
Måndag 14 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar