Ingredienser
Antal portioner 4
4,0 st stora Rödtunga (filé)
3,0 dl Majonnäs
1,0 msk Senap (fransk osötad)
1,0 knippe Persilja
Salt & peppar
1,0 msk Matolja
Tillbehör:
0,8 kilo Sötpotatis
200,0 gram Grön sparris (färsk)
Tillagning
Sätt ugnen på 225°C. Finhacka persilja.
Picka små hål i sötpotatisen med gaffel eller halvera dem om de är stora. Pensla i så fall ytan med olja. Sätt i ugn cirka 50 minuter.
Smörj en plåt med matfett. Lägg fisken på plåten. Salta och peppra.
Blanda senap med majonnäs. Bred på ett tjockt lager på fisken. Lägg på rikligt med persilja, tryck ner den lätt i majonnäsen.
När potatisen är klar, sätt grillen på 250°C.
Koka upp vatten och lägg i sparris. Koka i max 2 minuter (al dente).
Grilla fisken i 2-3 minuter i övre delen av ugnen.
Antal portioner 4
4,0 st stora Rödtunga (filé)
3,0 dl Majonnäs
1,0 msk Senap (fransk osötad)
1,0 knippe Persilja
Salt & peppar
1,0 msk Matolja
Tillbehör:
0,8 kilo Sötpotatis
200,0 gram Grön sparris (färsk)
Tillagning
Sätt ugnen på 225°C. Finhacka persilja.
Picka små hål i sötpotatisen med gaffel eller halvera dem om de är stora. Pensla i så fall ytan med olja. Sätt i ugn cirka 50 minuter.
Smörj en plåt med matfett. Lägg fisken på plåten. Salta och peppra.
Blanda senap med majonnäs. Bred på ett tjockt lager på fisken. Lägg på rikligt med persilja, tryck ner den lätt i majonnäsen.
När potatisen är klar, sätt grillen på 250°C.
Koka upp vatten och lägg i sparris. Koka i max 2 minuter (al dente).
Grilla fisken i 2-3 minuter i övre delen av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar