Ingredienser
Antal portioner 4
600,0 gram Lammfärs
3,0 klyftor Vitlök
0,5 tsk Chilipulver
2,0 tsk Koriander (mald/stött)
1,0 tsk Spiskummin (mald)
3,0 styck Salladslök
1,0 msk Kalvfond (konc)
1,0 dl Vatten
1,0 styck Lime
Jordnötsolja
Tillbehör:
3,0 dl Långkornigt ris
1,0 huvud Isbergssallat
Tillagning
Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Skala och finhacka vitlök. Hetta upp (wok-)panna på högsta värme. Ringla lite matolja i pannan.
Tillsätt färs, vitlök, chilipulver, koriander och spiskummin. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. och rör om. Stek 3-5 minuter till fin brun färg.
Ansa och skiva salladslök tunt. Tillsätt löken och fond+vatten i pannan. Låt koka tills all vätska kokats bort.
Servera med sallad. Pressa limesaft över.
Antal portioner 4
600,0 gram Lammfärs
3,0 klyftor Vitlök
0,5 tsk Chilipulver
2,0 tsk Koriander (mald/stött)
1,0 tsk Spiskummin (mald)
3,0 styck Salladslök
1,0 msk Kalvfond (konc)
1,0 dl Vatten
1,0 styck Lime
Jordnötsolja
Tillbehör:
3,0 dl Långkornigt ris
1,0 huvud Isbergssallat
Tillagning
Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Skala och finhacka vitlök. Hetta upp (wok-)panna på högsta värme. Ringla lite matolja i pannan.
Tillsätt färs, vitlök, chilipulver, koriander och spiskummin. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. och rör om. Stek 3-5 minuter till fin brun färg.
Ansa och skiva salladslök tunt. Tillsätt löken och fond+vatten i pannan. Låt koka tills all vätska kokats bort.
Servera med sallad. Pressa limesaft över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar