Ingredienser
Antal portioner 4
1,0 liter Vetemjöl
4,0 tsk Bakpulver
2,0 tsk Salt
3,0 dl Vatten
Antal portioner 4
1,0 liter Vetemjöl
4,0 tsk Bakpulver
2,0 tsk Salt
3,0 dl Vatten
4,0 msk Olivolja
200,0 gram Parmaskinka (rökt)
8,0 msk Pesto (basilika)
1,0 dl Grillad inlagd paprika
Pesto:
4,0 klyftor Vitlök
4,0 msk Pinjenötter
4,0 krukor Basilika
2,0 krukor Persilja
2,0 krm Havssalt
2,0 dl Olivolja
100,0 gram Parmesan (nyriven)
Tillagning
Pesto: Riv parmesanost. Kör vitlök och nötter i matberedare. Tillsätt basilika, persilja, lite flingsalt och mixa till mos. Droppa samtidigt ner matolja och tillsätt osten, lite i taget, för att få en puré som liknar majonnäs i konsistens.
Pizza: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en plastpåse eller bunke och tillsätt vatten. Knåda degen i påsen och gör platta bröd, lika stora som botten på stekpannan.
Baka pizzan i stekpanna med lite olivolja på svag värme, cirka 5 minuter på var sida. Lägg på locket för att skapa en ugn.
Bred på ett tjockt lager pesto på pizzorna och toppa med parmaskinka och paprika.
200,0 gram Parmaskinka (rökt)
8,0 msk Pesto (basilika)
1,0 dl Grillad inlagd paprika
Pesto:
4,0 klyftor Vitlök
4,0 msk Pinjenötter
4,0 krukor Basilika
2,0 krukor Persilja
2,0 krm Havssalt
2,0 dl Olivolja
100,0 gram Parmesan (nyriven)
Tillagning
Pesto: Riv parmesanost. Kör vitlök och nötter i matberedare. Tillsätt basilika, persilja, lite flingsalt och mixa till mos. Droppa samtidigt ner matolja och tillsätt osten, lite i taget, för att få en puré som liknar majonnäs i konsistens.
Pizza: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en plastpåse eller bunke och tillsätt vatten. Knåda degen i påsen och gör platta bröd, lika stora som botten på stekpannan.
Baka pizzan i stekpanna med lite olivolja på svag värme, cirka 5 minuter på var sida. Lägg på locket för att skapa en ugn.
Bred på ett tjockt lager pesto på pizzorna och toppa med parmaskinka och paprika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar