Antal portioner: 4
Ingredienser
600 g lammfilé
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Smör till stekning
Potatiskaka
600 g potatis, tunt skivad i matberedare
4-5 msk smält smör
0.5 tsk salt
1 krm peppar
2-3 dl smakrik ost, riven
Rödlökssås
1 st liten rödlök, finhackad
1 msk smör
1 msk röd vinäger
1.5 dl rödvin
1 dl kycklingbuljong
50 g smör i tärningar
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1-2 krm sambal oelek, ev
Till servering
200 g savoykål, ansad och strimlad
50 g cashewnötter, saltade
Olivolja
Salt och peppar, ev
Gör så här
1. Potatis
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vänd potatisskivorna i smöret.
3. Krydda.
4. Varva dem med osten i smord ugnsfast form eller portionsformar.
5. Grädda färdigt i ca 50-60 minuter.
6. Sås
Fräs löken lätt i smör.
7. Tillsätt vinäger och vin och koka in nästan all vätska.
8. Tillsätt buljongen och låt koka ett par minuter.
9. Ta från värmen och vispa i smöret klickvis.
10. Smaka av med salt, peppar och ev sambal - den ger skön hetta!
11. Kött
Krydda köttet.
12. Bryn det i smör och stek vidare så rosa du vill ha det.
13. Låt vila under folie.
14. Fräs kålen mjuk i oljan.
15. Tillsätt nötterna mot slutet.
16. Smaka av.
17. Dela köttet på snedden och lägg upp som på bilden med potatiskaka, sås och kål.
Måndag 14 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar