Antal portioner 4
Ingredienser
600,0 gram Falukorv
200,0 gram Grevé (hårdost 28%)
2,0 styck Bifftomater
Olivolja
Kryddgrönt till garnering
Tillbehör:
800,0 gram Potatis
2,0 dl Mjölk
Smör
Salt
2,0 styck Bifftomater
Olivolja
Kryddgrönt till garnering
Tillbehör:
800,0 gram Potatis
2,0 dl Mjölk
Smör
Salt
Tillagning
Förbered: Sätt ugnen på 190°C.
Förbered: Sätt ugnen på 190°C.
Ta av skinnet på korven och skiva tjockt. Skiva ost (tjocka skivor) och tomater.
Potatis: Skala, dela och koka den mjuk.
Gratinera: Fetta in en ugnssäker form och varva falukorv med tomater och ost.Häll lite olivolja över. Sätt i ugn ca 15 min, tills osten smält och korven fått fin färg.Ta ut och klipp lite kryddgrönt över.
Mos: Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka på plattan. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller gaffel. Tillsätt en klick smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
Potatis: Skala, dela och koka den mjuk.
Gratinera: Fetta in en ugnssäker form och varva falukorv med tomater och ost.Häll lite olivolja över. Sätt i ugn ca 15 min, tills osten smält och korven fått fin färg.Ta ut och klipp lite kryddgrönt över.
Mos: Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka på plattan. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller gaffel. Tillsätt en klick smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar