Tid: 30 min (+ 2 tim) Svårighet: Lätt
Ingredienser:
Antal portioner 4
Pumpa (rensad) 100,0 gram
Antal portioner 4
Pumpa (rensad) 100,0 gram
Apelsin 4,0 styck
Vaniljglass 0,5 liter
Tillagning:
Skala och kärna ur pumpan.
Skär pumpaköttet i mindre bitar.
Koka det 5 minuter i lite vatten.
Häll bort vattnet.
Skala och kärna ur pumpan.
Skär pumpaköttet i mindre bitar.
Koka det 5 minuter i lite vatten.
Häll bort vattnet.
Låt svalna.
Gröp ur apelsinerna. Spar juicen.
Skär ut trekantsögon ur skalet.
Ögonen bör luta innåt.
Sätt tillbaka det utskurna ögat.
Blanda apelsinjuice med pumpakött och mixa till jämn smet med mixerstav.
Mjukrör glassen t.ex. med elvisp, men låt den inte smälta.
Blanda glass med pumpamoset.
Ställ in i frysen i minst 2 timmar.
Ta ut ur frysen och ta bort "ögonen".
Servera genast, glassen smälter fort.
När glassen börjar tina gråter frukten.
Gröp ur apelsinerna. Spar juicen.
Skär ut trekantsögon ur skalet.
Ögonen bör luta innåt.
Sätt tillbaka det utskurna ögat.
Blanda apelsinjuice med pumpakött och mixa till jämn smet med mixerstav.
Mjukrör glassen t.ex. med elvisp, men låt den inte smälta.
Blanda glass med pumpamoset.
Ställ in i frysen i minst 2 timmar.
Ta ut ur frysen och ta bort "ögonen".
Servera genast, glassen smälter fort.
När glassen börjar tina gråter frukten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar