1 kg tomater, gärna små fasta och gröna
2 liter vatten
1 msk salt
INLÄGGNING TILL SYLTADE TOMATER:
2 dl ättiksprit (12 %)
3 dl vatten
2,5 dl socker
1 tumme färsk ingefära
3 kryddnejlikor
7 vitpepparkorn
Så här lagar du Syltade gröna tomater:
1.Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka lite hål på skalen här och där med något vasst typ knivsudd.
2.Koka upp 2 liter vatten och 1 msk salt i en stor kastrull. Lägg ner tomaterna och sjud dem i 2 minuter. Ta upp tomaterna och låt rinna av i durkslag.
3.Sterilisera burken eller burkarna du ska använda genom att värma dem i 120 grader ugn i tio minuter eller koka dem.
4.Koka under tiden upp alla ingredienser till inläggningslagen i en stor kastrull. Rör så att sockret löser sig.
5.Lägg i tomaterna och sjud dem i 10 minuter.
6.Ta upp tomaterna och lägg dem i burken eller burkarna.
7.Låt lagen koka upp och koka i några minuter. Häll över tomaterna. Sätt på lock direkt och sätt att svalna. Förvara mörkt och svalt. Inlagda tomater håller sig i ett år.
3 dl vatten
2,5 dl socker
1 tumme färsk ingefära
3 kryddnejlikor
7 vitpepparkorn
Så här lagar du Syltade gröna tomater:
1.Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka lite hål på skalen här och där med något vasst typ knivsudd.
2.Koka upp 2 liter vatten och 1 msk salt i en stor kastrull. Lägg ner tomaterna och sjud dem i 2 minuter. Ta upp tomaterna och låt rinna av i durkslag.
3.Sterilisera burken eller burkarna du ska använda genom att värma dem i 120 grader ugn i tio minuter eller koka dem.
4.Koka under tiden upp alla ingredienser till inläggningslagen i en stor kastrull. Rör så att sockret löser sig.
5.Lägg i tomaterna och sjud dem i 10 minuter.
6.Ta upp tomaterna och lägg dem i burken eller burkarna.
7.Låt lagen koka upp och koka i några minuter. Häll över tomaterna. Sätt på lock direkt och sätt att svalna. Förvara mörkt och svalt. Inlagda tomater håller sig i ett år.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar