Tid: 1 tim 30 min Svårighet: Medel:
Ingredienser
Antal portioner 4
Viltinnanlår 12,0 skivor
Antal portioner 4
Viltinnanlår 12,0 skivor
Gul lök 1,5 styck
Strösocker 1,0 msk
Smör 1,0 msk
Ädelost 100,0 gram
Ansjovisfiléer (burk)
4,0 styck Salt & peppar
Matolja (neutral, ej oliv)
Viltfond (konc) 1,5 msk
Vatten 4,0 dl
Vispgrädde 2,0 dl
Majsstärkelse 2,0 msk
Tillbehör:
Potatis 0,8 kilo
Tandpetare
Tillagning
Skala och hacka lök.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och fräs löken mjuk i socker och smör. Låt svalna. Sätt ugnen på 170°C.
Skär köttet i tunna skivor. Banka ut köttet med knuten näve. Hacka ansjovis. Tärna ädelosten. Fördela lök, ansjovis och ost på köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Hetta upp matolja på hög värme i panna med lock, eller i en gryta. Salta, peppra ruladen och bryn dem hastigt runt om. Tillsätt fond+vatten och grädde. Låt koka upp. Lägg på locket.
Sätt in pannan/grytan i ugnen om den är ugnssäker eller smöra en ugnsfast form och lägg i rulladerna. Låt stå 45-60 minuter.
Skala, skiva eller tärna potatis. Stek den knaprigt gyllenbrun i matolja på hög värme. Salta.
Sås:
Skala och hacka lök.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och fräs löken mjuk i socker och smör. Låt svalna. Sätt ugnen på 170°C.
Skär köttet i tunna skivor. Banka ut köttet med knuten näve. Hacka ansjovis. Tärna ädelosten. Fördela lök, ansjovis och ost på köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Hetta upp matolja på hög värme i panna med lock, eller i en gryta. Salta, peppra ruladen och bryn dem hastigt runt om. Tillsätt fond+vatten och grädde. Låt koka upp. Lägg på locket.
Sätt in pannan/grytan i ugnen om den är ugnssäker eller smöra en ugnsfast form och lägg i rulladerna. Låt stå 45-60 minuter.
Skala, skiva eller tärna potatis. Stek den knaprigt gyllenbrun i matolja på hög värme. Salta.
Sås:
Tag ur rulladerna.
Vispa ner matlagningsmjöl utspätt med lite vatten och låt småkoka några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar