Ingredienser
Antal portioner 4
Kastanjer 600,0 gram ca 10 st/portion
Smör 150,0 gram
Citron 0,5 styck
Grovt salt 1,0 förp.
Tillagning
Sätt ugnen på 200-225ºC.
Häll ett tjockt lager grovt salt i ungsform eller på ungsplåt. Saltet håller kastanjerna varma längre och minskar brännmärken. Saltet kan återanvändas. I stället för salt kan aluminiumfolie användas.
Skär ett kryss (med vass kniv) i toppen på varje kastanj, annars kan de exploderar. Tryck ner dem i saltet och sätt in mitt i ugnen 20-30 minuter, tills kastanjerna öppnar sig och blir halvmjuka. Testa en kastanj. (Kastanjer kan inte värmas på senare).
Rör under tiden smör med citronjuice och blanda gärna i salt.
Servera. Låt var och en rensa bort skal. Kniv och tesked kan behövas.
Kommentar
Kastanjer skall vara färska. Kontrollera genom att klämma på kastanjerna, det får inte vara luft mellan skal och kastanjköttet. Kasta kastanjer som är mögelangripna.
En årlig tradition är att till premiären av Beaujolais Nouveau äta kastanjer.
Måndag 14 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar