1 st
Ugnstemperatur 175º
Ingredienser
100 g hackade katrinplommon
100 g cocktailbär, blandade
1 ½ dl pressad apelsin
200 g smör
3 msk strösocker
3 ägg
3 msk citruslikör
½ tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl
Tillagning
Lägg plommon och cocktailbär i apelsinsaften och låt stå och dra ca 30 minuter. Smörj och bröa en rund bakform. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, och sedan likör, frukt och saft. Blanda bakpulver med vetemjöl och rör ner i smeten. Häll kaksmeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 1 timme.
Lägg plommon och cocktailbär i apelsinsaften och låt stå och dra ca 30 minuter. Smörj och bröa en rund bakform. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, och sedan likör, frukt och saft. Blanda bakpulver med vetemjöl och rör ner i smeten. Häll kaksmeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar