Ingredienser för 4 port. ca 15 minuter
8 skiva(or) lövbiff, ca 400 g
1 st äpple
1 dl vatten
1 msk äppeljuice, koncentrerad
0,5 msk kalvfond
2 dl purjolök, skivad
smör
salt och peppar
1 msk pepparrot, färsk, riven
1 dl salladslök, finskuren
0,5 paket bacon, skivad
12 st potatisar
1 st äpple
1 dl vatten
1 msk äppeljuice, koncentrerad
0,5 msk kalvfond
2 dl purjolök, skivad
smör
salt och peppar
1 msk pepparrot, färsk, riven
1 dl salladslök, finskuren
0,5 paket bacon, skivad
12 st potatisar
Tillagning
1. Börja med att koka potatisen.
1. Börja med att koka potatisen.
2. Strimla bacon och knaperstek. Strimla rostbiffen. Kärna ur och skär äpplet i klyftor.
3. Stek köttet, purjolök och äppelklyftor hastigt i en het panna. Häll på kalvfonden, äppeljuice och vatten. Låt biffpannan puttra några minuter och tillsätt sedan knaperstekt bacon och salladslök.
4. Servera med riven pepparrot och kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar