250 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
2 st ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 dl hallonsylt, fast
Glasyr
1,5 dl florsocker
1,5 msk vatten
Garnering
1 dl mandelspån, rostade
1,5 dl strösocker
2 st ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 dl hallonsylt, fast
Glasyr
1,5 dl florsocker
1,5 msk vatten
Garnering
1 dl mandelspån, rostade
Tillagning
Väljer man att bjuda på bara en kaksort kan den skäras i generösa bitar. Gräddningstiden är densamma oavsett storlek på kakorna.
1. Sätt ugnen på 225º. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Rör i mjölet blandat med bakpulver.
Väljer man att bjuda på bara en kaksort kan den skäras i generösa bitar. Gräddningstiden är densamma oavsett storlek på kakorna.
1. Sätt ugnen på 225º. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Rör i mjölet blandat med bakpulver.
2. Dela degen i 4 delar och rulla till längder, ca 40 cm långa. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll den med sylt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
3. Rör ihop florsocker och vatten till glasyr. Ringla glasyren över sylten på de avsvalnade längderna. Strö över mandelspån. Skär i 12–24 bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar