Botten:
• 1 dl över natten blötlagda mandlar
• 1/2 dl över natten blötlagda cashewnötter
• 1/2 dl russin
• en nypa salt
Hallonkräm:
• 3 dl bär
• 4 msk cocosfett
• 3 tsk honung
• 1 1/2 dl över natten blötlagda cashewnötter
Citronkräm:
• 1 1/4 dl gula russin
• "zest", från skalet av 1 riven citron
• 3 msk cocosfett
• 1 dl över natten blödlagda cashewnötter
• 1/2 dl vatten
Botten: mixa ingredienserna i en matberedare till en grovkornig massa. Ta en form till kakan som är hög i kanten och med en ganska liten diamter (den jag använt är 14 cm i diameter) lägg i plastfolie som täcker botten och kanterna. Den ska du sen dra upp kakan i. Lägg nu i botten-degen i kakformen och tryck ut den noga med fingrarna.
Mixa sen hallonkrämen. Hallonen kan skära sig med coocsfettet men det blir bättre när du häller i cashewnötterna. Mixa flera minuter tills du fått en helt smooth fin konsistens. Ställ i kylen.
Mixa sen hallonkrämen. Hallonen kan skära sig med coocsfettet men det blir bättre när du häller i cashewnötterna. Mixa flera minuter tills du fått en helt smooth fin konsistens. Ställ i kylen.
Gör sen samma med citronkrämen. Cocosfettet som används är inte det cocosfett man köper i affären för att göra ischoklad på julen, utan detta är kallpressat, ekologiskt cocosfett som är bra för hjärta och kärl. Bre sen över botten hallonkrämen och klicka sen ut citronkrämen över. Ställ i kylen så stelnar smeten på några timmar. När kakan stelnat lyfter du upp den genom att dra i plasten och jämna till kanterna med en kniv. Dekorera med blåbären.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar