4 dl makaroner
300 g kassler
1 tsk olivolja
1 burk ratatouille, (400 g)
1 paket cantadou med vitlökssmak, gärna lätt 11 % (125 g)
1 påse västerbottenost, riven (150 g)
300 g kassler
1 tsk olivolja
1 burk ratatouille, (400 g)
1 paket cantadou med vitlökssmak, gärna lätt 11 % (125 g)
1 påse västerbottenost, riven (150 g)
Tillagning
En enkel rätt att börja veckan med. Var försiktig med salt, kasslern kan ofta ge tillräckligt med sälta.
1. Sätt ugnen på 200°. Koka makaronerna och strimla kasslern.
En enkel rätt att börja veckan med. Var försiktig med salt, kasslern kan ofta ge tillräckligt med sälta.
1. Sätt ugnen på 200°. Koka makaronerna och strimla kasslern.
2. Woka ratatouillen i olivoljan i en stekpanna ca 5 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna. Låt färskosten och det mesta av den rivna osten smälta ner i de heta, avrunna makaronerna.Blanda ner ratatouillen och kasslern.
3. Lägg blandningen i en ugnssäker form och strö över resten av den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen 15 minuter eller tills gratängen är genomvarm och fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar