1 st gelatinblad
1 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar
0,5 st rödlök, finhackad
0,5 dl gräslök, hackad
1 dl gräddfil
30 g löjrom, eller stenbitsrom
1 nypa gräslök, för garnering
1 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar
0,5 st rödlök, finhackad
0,5 dl gräslök, hackad
1 dl gräddfil
30 g löjrom, eller stenbitsrom
1 nypa gräslök, för garnering
Tillagning
Bjuder du på denna förrätt kan du förstås inte ha en pannacotta till dessert, men en smulpaj till bär håller sommartemat lika bra.
1. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 min.
Bjuder du på denna förrätt kan du förstås inte ha en pannacotta till dessert, men en smulpaj till bär håller sommartemat lika bra.
1. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 min.
2. Värm grädden i en kastrull och ta av från plattan. Lyft upp gelatinbladet och rör ner det i grädden. Krydda med salt och peppar, blanda ner rödlök, gräslök och gräddfil.
3. Häll smeten i dubbla stora muffinsformar. Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar eller över natten. Hit kan förberedas.
4. Lägg på löjrommen och gräslök före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar