0,75 kg vitkål
1 msk ljus sirap
400 gram köttfärs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, malen
1 krm kryddpeppar, mald
1 tärning köttbuljong
3 dl vatten
1 msk ljus sirap
400 gram köttfärs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, malen
1 krm kryddpeppar, mald
1 tärning köttbuljong
3 dl vatten
Tillagning
1. Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör. Rör ner sirapen. Låt kallna.
1. Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör. Rör ner sirapen. Låt kallna.
2. Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175°. Blanda färs och kål.
3. Lägg blandningen i en ugnssäker form. Lös upp buljongen i vattnet. Häll över buljongen.
4. Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 min.
Servera med kokt potatis och lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar