Ingredienser 8 portioner
50 g mandel
2 msk vetemjöl
1,5 dl socker
3 st ägg
2 st äggulor
3 dl vispgrädde
300 g väl mogna plommon
Tillagning:
Denna krämiga franska efterrätt slutar aldrig att förföra. Här bakar vi den med plommon och mandelmjöl.
1 Mal eller mixa mandel till mjöl. Blanda den sedan med vetemjöl och socker.
2 Tillsätt äggen, äggulorna och grädden. Rör blandningen tills den är slät.
3 Smörj 8 ugnsfasta portionsformar eller en stor form. Skär plommonen i små bitar och lägg dem i formen. Häll över smeten.
4 Grädda på 175 grader i 15– 20 minuter. beroende på vilken form som används. Pudra över lite florsocker innan servering.
Kakan är godast ljummen.
Söndag 13 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar