6 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g socker
4 msk teblad av kobbs, Lingonlängtan
Till karamellisering:
4 msk farinsocker
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g socker
4 msk teblad av kobbs, Lingonlängtan
Till karamellisering:
4 msk farinsocker
Tillagning
En enkel dessert som dina gäster säkerligen blir imponerade av.
1 Sätt ugnen på 125 grader.
En enkel dessert som dina gäster säkerligen blir imponerade av.
1 Sätt ugnen på 125 grader.
2 Lägg tebladen i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och värm 4–5 minuter till nära kokpunkten.
3 Blanda äggulor och socker i en bunke. Vispa lätt. Sila ner den heta gräddblandningen i äggblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.
4 Häll upp blandningen i ugnsfasta formar i storlek 10x10 cm. Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.
5 Ta ut formarna och låt dem kallna. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
6 Strö farinsocker över brûléerna. Gratinera i ugn (eller använd en brûléebrännare) tills de får en gyllenbrun färg, i cirka 10 minuter.
7 Servera direkt. Gärna med lite frostnupna och lättsockrade lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar