Ingredienser 8 bitar
300 g mandelmassa.
2 st ägg.
1 msk kardemumma, mald.
Fyllning:
2 st äpplen, eller päron.
1,5 dl strösocker.
2 st citroner.
1 dl pressad saft.
1,5 dl valnötter.
2 dl vispgrädde.
Garnering:
florsocker.
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200°. Skär mandelmassan i mindre bitar. Mixa den tillsammans med ägg och kardemumma i en matberedare. Bred ut smeten i två rundlar ritade på bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter.
2. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Lossa bottnarna från papperet. Skär den ena bottnen i 8 snibbar och låt båda bottnarna kallna på galler.
3. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar, ca 1 1/2 x 1 1/2 cm. Koka äpplena mjuka med socker och citronsaft i en kastrull utan lock ca 10 min. Låt kallna.
4. Grovhacka valnötterna och blanda med äppelbitarna. Vispa grädden. Fördela äppelbitarna på den hela bottnen. Bred på grädden.
Stick i kaksnibbarna och pudra över florsocker.
Söndag 13 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar