Ingredienser 4 person(er)
500 g fläskfilé
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
Italienskt täcke
1 st mozzarella
1 st basilika, kruka
25 g valnötskärnor
50 g paprika, grillad, färdig på burk
2 st vitlöksklyftor
1 krm salt
0,5 krm peppar
Sås
3 dl sky + vatten
2 msk kalvfond, konc
1 msk maizenaredning, ljus
1 dl crème fraiche
1 tsk soja
1 krm svartpeppar, nymald
Tillbehör
1 paket potatisklyftor
1 paket haricots verts
Tillagning
Skiva fläskfilén innan den gratineras – då är det lätt att ta.
1. Sätt ugnen på 225°. Putsa filén från fett och senor. Bryn den till vacker brun färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda.
2. Häll vattnet i stekpannan och sila det ner i en kastrull.
3. Skär mozzarellan i små fyrkanter. Plocka bladen av nästan hela basilikakrukan. Hacka dem och valnötskärnorna. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda samman ingredienserna till täcket. Tillsätt salt och peppar.
4. Skär filén i cm-stora skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket längs med hela filén. Försök att lägga allt ovanpå köttet. Ställ in fatet i ugnen ca 15 min tills osten smält och valnötterna är rostade utan att de blivit brända.
5. Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redning och creme fraiche. Vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja och peppar.
6. Servera ugnsstekta potatisklyftor, haricots verts och sallad.
Söndag 13 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar