Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungs-grönsaker
4 portioner
800 gram rådjursstek
3 msk balsamvinäger
2 msk flytande honung
2 tsk torkad rosmarin
Salt och peppar
Grönsaker:
Grönsaker:
6 schalottenlökar
20 färska gröna sparrisar
3 paprikor, röda och gula
1 tsk torkad timjan
2 msk soja
Nymald svartpeppar
Tillagning:
Nymald svartpeppar
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader.Blanda vinäger, honung, rosmarin, salt och peppar i en skål. Gnugga in marinaden i steken och lägg i en ugnssäker form. Sätt i ugn 1–1,5 tim, till innertemperatur 57 grader. Låt köttet vila i minst 10 min.
2. Grönsaker: Skala och halvera lök. Skär bort torr nederdel på sparrisen. Rensa och strimla paprika. Hetta upp lite matolja i en stekpanna och stek grönsakerna i omgångar på medelhög värme tills de tar färg men fortfarande är krispiga inuti. Lägg alla grönsaker i pannan och stäng av värmen. Smaksätt med soja, honung, timjan och peppar.
2. Grönsaker: Skala och halvera lök. Skär bort torr nederdel på sparrisen. Rensa och strimla paprika. Hetta upp lite matolja i en stekpanna och stek grönsakerna i omgångar på medelhög värme tills de tar färg men fortfarande är krispiga inuti. Lägg alla grönsaker i pannan och stäng av värmen. Smaksätt med soja, honung, timjan och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar