Ingredienser 1 kaka
100 g choklad, mörk
2 dl strösocker
1 dl kakao
2 dl mjölk
150 g smör, rumsvarmt
2 st ägg
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Glasyr:
1,5 dl florsocker
2 msk kakaopulver
1 msk smör, rumsvarmt
3 msk kaffe, starkt
Citrussirap:
4 msk honung
2 msk apelsinsaft, färskpressad
2 st apelsiner, finstrimlat skal
Tillagning:
Den här saftiga chokladkakan har fyllig chokladsmak. Skär med en sågkantad kniv för snygga bitar.
1. Hacka chokladen. Koka upp 1 dl socker, kakaopulver och mjölk under omrörning. Ta kastrullen från värmen och blanda i chokladen. Rör om tills chokladen är smält. Låt kallna.
Måndag 14 januari
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar